Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/web35721/domains/brasmink.se/public_html/wp-content/uploads/wpcf7_captcha/) is not within the allowed path(s): (/storage/content/10/162510/brasmink.se/:/storage/configuration/wrappers/10/162510/brasmink.se/) in /storage/content/10/162510/brasmink.se/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/captcha.php on line 254 Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/web35721/domains/brasmink.se/public_html/wp-content/uploads/wpcf7_uploads/) is not within the allowed path(s): (/storage/content/10/162510/brasmink.se/:/storage/configuration/wrappers/10/162510/brasmink.se/) in /storage/content/10/162510/brasmink.se/public_html/wp-content/plugins/contact-form-7/modules/file.php on line 200 Frack | Brasmink.se

frack

Frack

frack

frack

Frack används som finkläder hos många äldre och yngre män runt om i världen och det är faktiskt så att vi män har använt frack under en mycket lång tid om man ser till historien bakom fracken. För runt 150 år sedan började människan, endast männen, använda fracken som en festklädnad och högtidsdräkt. Fracken skulle i regel vara svart och vit i stora drag. Skjortan man skulle ha skulle vara hel vit. Byxorna och själva rocken/jackan skulle vara svart. Oftast så hade man också någon form av accessoarer av form av en blomma eller en vit näsduk i bröstfickan. Innan vi vanliga människor började använda fracken så använde militära officerare fracken som uniform. Detta var runt 1700-talet.

När ska man ha frack?

Om du skulle få en inbjudan i din brevlåda eller inkorg där det står antingen frack eller högtidsdräkt så ska du använda frack. Även vid andra festligheter som ett bröllop så kan fracken tas fram då det anses i vissa kretsar att vara en tradition att bära frack. Dock gällde detta bara om bröllopet var ett så kallat eftermiddagsbröllop.

Var köper man en frack?

Frack finns inte i alla butiker som säljer kläder till män. Utan letar du efter att köpa en frack så bör du kolla i finare butiker. Oftast så är priserna i dessa finare och lyxigare butikerna mycket högre om du skulle köpa din frack på nätet t.ex. Dock är det lite svårare att köpa en frack på nätet. Då det är mycket som ska passas in. Butikerna på nätet har blivit bättre på att ta in mått genom en beställningsorder så omöjligt är det inte att köpa en frack online.

Läs mer om frackar och smokingar på frackkompaniet.se.